AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų makaronų
200 gramų braškių
150 gramų mocarela sūrio (mažais rutuliukais)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 pundelis baziliko
1 pundelis mėtų
Padažui:
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas balzaminio acto
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą įpilkite vandens, pasūdykite, suberkite makaronus ir išsivirkite makaronus iki Al dente - labai svarbu nepervirti.
2.
Išvirusius makaronus būtinai perliekite šaltu vandeniu ir palikite „nuvarvėti“, prieš juos maišant su kitais salotų ingredientais.
3.
Mocarelos sūrio rutuliukus perpjaukite per pusę, braškes supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite.
4.
Į dubenį dėkite makaronus, mocarelos sūrį, braškes, svogūną.
5.
Padažui į nedidelį dubenėlį pilkite alyvuogių aliejų, medų, bazaminį actą, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
6.
Paruoštą padažą supilkite į dubenį su salotomis.
7.
Susmulkinkite bazilikų ir mėtų lapelius, pagardinkite salotas.