INGREDIENTAI: 00 250 mililitrų balto vyno
250 mililitrų vandens
450 gramų cukraus
1 kilogramas apelsinų
700 gramų degtinės
1 žiupsnelis maltos kalendros
1 saujelė mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą supilti vandenį, cukrų, vyną ir virti, kol sutirštės sirupas.
2.
Nulupti vieną apelsiną, žieveles supjaustyti juostelėmis. Likusių apelsinų žieveles nutarkuoti.
3.
Išspausti apelsinų sultis, suberti žieveles, kalendrą, supilti degtinę. Išmaišyti ir palikti stovėti mažiausiai 4 valandas.
4.
Nukošti ir išpilstyti į du butelius po 700 ml. Įdėti po mėtų šakelę ir užkimšti. Skanaus!