INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos krūtinėlės (filė)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Padažui:
200 gramų graikiško jogurto
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo)
3 skiltelės česnako
10 gramų baziliko
10 gramų krapų
10 gramų kalendros
5 gramai mėtų
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
VIŠTIENOS SU GAIVIU ŽALUMYNŲ PADAŽU PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Padažui svogūną nulupti ir supjaustyti į kelias dalis.
2.
Į dubenį dėti svogūną, česnako skilteles, baziliką, kalendrą, mėtas, krapus ir sutrinti elektriniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Dėti graikišką jogurtą, berti druską, pipirus, aitriųjų paprikų dribsnius ir gerai išmaišyti.
3.
Vištieną supjaustyti vidutinio storio juostelėmis.
4.
Į dubenį dėti pusę paruošto padažo, sudėti vištienos juosteles, gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų. Jei turite laiko, dėkite į šaldytuvą bent 30 min., kad pasimarinuotų.
5.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, dėti vištienos juosteles ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps ir gražiai apskrus.
6.
Tiekti su likusiu paruoštu padažu.Garnyrui tiks bulvės, ryžiai, tortilijos, daržovės ar kiti mėgstami priedai.