TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Minkšti sausainiai su Rududu (be kepimo miltelių)
Minkšti sausainiai su Rududu (be kepimo miltelių)

Porcijų skaičius: 24


INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių (didelių)
90 gramų kvietinių miltų
70 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
pagal poreikį karamelizuoto kondensuoto pieno (pavyzdžiui, "Rududu")

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

2.
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, suberkite pusę cukraus ir išplakite elektriniu plakikliu (mikseriu) iki standžių putų, plakite ne mažiau nei 5 minutes.

3.
Kitame dubenyje išplakite elektriniu plakikliu trynius, berkite likusį cukrų, vanilinį cukrų, plakite toliau iki purios, lengvos, šviesios masės apie 5-8 minutes. Į išplaktą trynių masę sudėkite išplaktus baltymus ir mentele, atsargiai judesiais iš apačios, į viršų įmaišykite.

4.
Į atskirą dubenėlį persijokite miltus ir berkite į išplaktą trynių ir baltymų masę atsargiai, kad neliktų sausų miltų, judesiais iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį.

5.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu išspauskite nedidelius apvalius sausainius.

6.
Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min., kol gražiai pagels. NEPERKEPKITE, nes kietėja! Iškepus atsargiai nuimkite nuo kepimo popieriaus.

7.
Ant atvėsusių sausainių per vidurį dėkite karamelizuoto kondensuoto pieno ir uždengiame kitu sausainiu.




admin · 2025-05-12 15:33 · 38 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt